Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης

Η υπηρεσία απευθύνεται σε παραβάτες χρήστες παράνομων ουσιών, με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση κατά τη σύλληψη τους, τη βραχεία ψυχολογική υποστήριξη των ιδίων και των οικογενειών τους, την παραπομπή τους σε θεραπεία για την μείωση της χρήσης ουσιών καθώς και την  πρόληψη μελλοντικής παραβατικότητας.

Τα άτομα που μπορούν να επωφεληθούν από τις παρεμβάσεις της υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ, πρέπει να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:                          

  • Να συλλαμβάνονται για παραβάσεις της περί ναρκωτικών νομοθεσία.
  • Να είναι ανήλικοι ( 13-18 ετών).
  • Να είναι άτομα ηλικίας από 18-25 ετών, τα οποία συλλαμβάνονται για πρώτη φορά.
  • Να είναι άτομα ηλικίας από 18-25 ετών τα οποία αν και δεν συλλαμβάνονται για πρώτη φορά, οι προηγούμενες συλλήψεις αυτών αφορούν πάντα σε  κατοχή ή διακίνηση μικροποσότητας για τη διευκόλυνση χρήσης.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Ψυχολογική υποστήριξη του συλληφθέντος νεαρού ατόμου ή της οικογενείας του.
  • Εκτίμηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες τελέστηκε η αξιόποινη πράξη, σε αναφορά με το ιστορικό και την προσωπικότητα του συλληφθέντος ατόμου.
  • Παροχή σύντομων και περιεκτικών παρεμβάσεων στα συλληφθέντα άτομα, εντός των αστυνομικών τμημάτων και παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής με σκοπό τη μείωση της βλάβης.
  • Ενημέρωση του συλληφθέντος ατόμου και των γονέων του, εάν πρόκειται για ανήλικο, για τη δυνατότητα παρακολούθησης ενός σύντομου Συμβουλευτικού Προγράμματος Κινητοποίησης συνεδριών, στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος.
  • Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλευτικού Προγράμματος Κινητοποίησης, το άτομο θα ενημερώνεται για τη δυνατότητα άμεσης παραπομπής, σε «στεγνά προγράμματα» ή σε  Μονάδες που παρέχουν Θεραπεία Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης  του ΟΚΑΝΑ.
  •  Διαδικασία Follow-up για ένα έτος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Ι. Βαρβάκη 9, ΤΚ 11474, Αθήνα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 6421114

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00 και 11:00-19:00 (Δευτέρα-Παρασκευή)

                                08:00-16:00 (Σάββατο)

email: monada.apk@okana.gr

εφ΅ΕΓ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 44Α Θεσσαλονίκη, ΤΚ5462

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 557275

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00 και 11:00-19:00 (Δευτέρα-Παρασκευή)

                                08:00-16:00 (Σάββατο)  

email: akp_thes@okana.gr

σφγγ

Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr