Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η τελετή αποφοίτησης του 2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης – Εκτός Έδρας - Τμήμα ΟΚΑΝΑ

 

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημέρα ευαισθητοποίησης και η τελετή αποφοίτησης των εκπαιδευομένων του Β' Κύκλου (2017 – 2019) του 2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης – Εκτός Έδρας - Τμήματος ΟΚΑΝΑ στο χώρο που λειτουργεί το παράρτημα στο κέντρο της πόλης.

 

Εκεί, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και χαράς παρουσιάστηκαν τα "projects", οι επιτυχίες εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, δόθηκαν αξιολογήσεις β' τριμήνου, έπαινοι διαγωνισμών και απολυτήριοι τίτλοι!

 

Την τελετή παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες του Α' και Β' Κύκλου, oι εργαζόμενοι στο Τμήμα ΣΔΕ ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης, του Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Επανένταξης και προσωπικό των ΜΟΘΕ και των Δομών της Θεσσαλονίκης.

 

Αναλυτικότερα, οι δράσεις του σχολείου, τα "project" τα οποία υλοποιήθηκαν καθώς και οι διαγωνισμοί για τη διετία 2017-2019 ήταν τα εξής:

 

1o project: «Ο γύρος της Ευρώπης... σε ένα project»: δημιουργία ενός μικρού τουριστικού οδηγού για την Ιταλία. Μέσα από αυτό η ομάδα των εκπαιδευομένων έμαθαν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την διατροφή και την κουλτούρα της γειτονικής χώρας, καλλιέργησαν μια σειρά από δεξιότητες καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημέρωση από ξεναγό, να ψάξουν στο διαδίκτυο και να κάνουν επιλογές, να αρχειοθετήσουν και ιεραρχήσουν πληροφορίες, να γράψουν κείμενο, να παρακολουθήσουν ταινίες και να ακούσουν Ιταλική μουσική με την οποία επένδυσαν το αντίστοιχο βίντεο το οποίο ετοιμάστηκε.

 

2o project: «Παίζουμε... Ας κερδίσουμε ο καλύτερος!» Στο project αυτό η ομάδα έπαιξε παιχνίδια με άλλη ομάδα του σχολείου καλλιεργώντας διαφορετικές δεξιότητες που εστίασαν στην συλλογική, ομαδική δουλειά.

 

Γενικότερος σκοπός ήταν η άσκηση γλωσσικών και μαθηματικών τεχνικών και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων προκειμένου να υπάρξει δυναμική διευθέτησή τους τόσο στις γνωστικές ενότητες όσο και στην μετέπειτα ζωή τους. Γνώρισαν έννοιες και ορισμούς που σχετίζονται με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες & τις Τέχνες, εφάρμοσαν αυτή τη γνώση σε συνθήκες καθημερινής ζωής και απομυθοποίησαν τη δυσκολία για τις παραπάνω επιστήμες με αποτέλεσμα να βιώσουν τη χαρά της διαθεματικής γνώσης.

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας του Δικτύου Εξαρτήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης: 1ο βραβείο για την συμμετοχή στο διαγωνισμό πραγματοποιήθηκαν δυο σεμινάρια φωτογραφίας από επαγγελματίες φωτογράφους. Η ομάδα επισκέφθηκε την περιοχή του Φραγκομαχαλά και έβγαλε φωτογραφίες μέσα στο σχολείο με την τεχνική και την επεξεργασία που έμαθε από σχετικά σεμινάρια.

 

Διαγωνισμός του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα: 3ο βραβείο με την συμμετοχή με το βίντεο «Γενί Τζαμί». Αναφέρεται στην ιστορία των εξισλαμισθέντων Εβραίων (ντονμέδες) και για την υλοποίηση του πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γενί Τζαμί, όπου έγινε ξενάγηση από εκπαιδευόμενο, στα Ιστορικά Αρχεία Μακεδονίας και εκτεταμένη έρευνα στο διαδίκτυο. Κατόπιν έγινε η γραφή του κειμένου από την ομάδα των εκπαιδευομένων, η τελική επιλογή των κειμένων, η αφήγηση και η μουσική πλαισίωσή του.

 

site2 2443139959249707 7670622607800008704 n

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εκπαιδευτές/-τριες: Αλεξάνδρα Κρασοπούλου, Γιώργο Ιωαννίδη, Μαρία Λούφη, Δήμητρα Ψευτογιάννη, Δήμητρα Κατσαρού, Παναγιώτα Παλλασίδου, Αγγελική Βουτσά, Τριάδα Μαραγκόζη και Ιωάννη Κακουλίδη και στις συμβούλους: Παντούλη Ευθαλία και Γιαιτσίδου Ελισσάβετ που συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την υλοποίηση της εκδήλωσης και τον ενδιαφέρον τους να πλαισιώσουν τους εκπαιδευόμενους καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Η τελετή έκλεισε με ευχές μεταξύ των εκπαιδευόμενων του Α' και Β' κύκλου, φαγητό, μουσική, χορό.

 

Πολλές ευχές για ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!