24.06.2020

Δράσεις των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για την 26η Ιουνίου

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας-«ΟΔΥΣΣΕΑΣ» & «ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΙΘΑΚΕΣ»

Ημέρα:25.06 και 26.06, 19:00, στο χώρο της δομής «Ίθακες»
Δράση: Εικαστική Παρέμβαση και Δράση Καλλωπισμού

Π.Ε. Αργολίδας-«Ελπίδα Ζωής»

Δράση: Ανάρτηση Ενημερωτικής αφίσας σε δημόσια κτήρια και λειτουργία δύο ενημερωτικών περιπτέρων με διανομή ενημερωτικού υλικού και παροχή πληροφοριών σε θέματα πρόληψης εξαρτητικών συμπεριφορών

Π.Ε. Ευρυτανίας-«Αλκυόνη»

Δράση: Συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΤΟΧΟΣ FM, από την κα Παυλέτση Στεφανή, δελτίο τύπου άρθρο σε δύο τοπικές εφημερίδες, καθώς και παρουσίαση της δράσης του Κέντρου Πρόληψης μέσω του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπου την έναρξη θα χαιρετήσει ομάδα παιδιών με τραγούδι.

Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού-Αγίων Αναργύρων-«Φαέθων»

Ημέρα: 19.06, 19:30 Ταυτόχρονη παρουσία μελών διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού στην στο Ιλιον: Κεντρική Πλατεία Ιλίου, στην Πετρούπολη: Πλατεία Ηρούς, στους Αγίους Αναργύρους : ποδηλατόδρομο και στο Καματερό: Κεντρική Πλατεία Καματερού

Δράση: Η δράση αφορά στη διανομή μασκών προστασίας και στη διανομή flyer ενώ θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Πρόληψης.

Ημέρα: 24.06, 21:00 Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης
Δράση: Προβολή ταινίας «Στη γη του Άγριου Μελιού»

Π. Ε. Κέρκυρας-ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος»

Ημέρα:17.06-26.06
Δράση: Πραγματοποιείται δράση ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των μαθητών Α/θμιας Εκπαίδευσης μέσω αφήγησης παραμυθιού «Η δύναμή μου», εκδόσεις Μεταίχμιο. Δελτίο και Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, καθώς και ενημερωτικές συνεντεύξεις σχετικά με τη φιλοσοφία της Πρόληψης
Και τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης. Σε συνεργασία με το Σύλλογο «Στήριξη», το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και την εθελοντική συμμετοχή της κα Αρμενιάκου Κωνσταντίνας, εκπαιδευτικό και συγγραφέα του παραμυθιού «Η δύναμή μου».

Π.Ε. Κιλκίς-«Νηρέας»

Δράση: Ανάρτηση βίντεο στο κανάλι του youtube με αφηγήσεις από το βιβλίο «ο κήπος με τις 11 γάτες», Luciano Morati, Εκδόσεις ΚΕΘΕΑ, ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ. Δράσεις με τα παιδιά με βάση τις αφηγήσεις των αποσπασμάτων, μέσω γραπτών κειμένων ή και φωτογραφιών οι οποίες αργότερα θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ημερολογίου.

Π.Ε. Κορινθίας-«Δίολκος»

Δράση: Διανομή ενημερωτικού εντύπου στην κοινότητα, με έμφαση τους χώρους συνάρθροισης της νεολαίας.

Π.Ε. Λέσβος-«ΠΝΟΗ»

Ημέρα: 25.06, 10:30

Δράση: Ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Αιγαίου.

Ημέρα: 26.06 , 12:30
ΔράσηΡαδιοφωνική εκπομπή με ταυτόχρονα live streaming στο σταθμό «Το Νησί» που θα μεταδοθεί στο ραδιόφωνο και θα προβληθεί σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2020, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης.

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας
Δράση: Ανάρτηση βίντεο στην σελίδα του Κέντρου Πρόληψης με κεντρικό μήνυμα «Αγαπάμε τη ζωή». Η δημιουργία του βίντεο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή έργων της τοπικής κοινότητας (ζωγραφική, ποίηση, φωτογραφία) έπειτα από πρόσκληση του Κέντρου Πρόληψης.

Πιερία-«Άτρακτος»

Δράση: Προώθηση ηλεκτρονικού υλικού και συνεντεύξεις στον τοπικό τύπο

Π.Ε. Σάμου-«Φάρος»

Δράση: Τοποθέτηση banner σε κεντρικά σημεία και πλατείες της Σάμου και οργάνωση δραστηριοτήτων με μαθητές σχετικές με τη φιλοσοφία της πρόληψης. Συμμετοχή των μελών της επιστημονικής ομάδας του κέντρου σε εκπομπές στα τοπικά μέσα.

Π.Ε. Σερρών-«ΟΑΣΙΣ»

Δράση: Πρόσκληση δημιουργίας αφίσας, ζωγραφιάς, συγγραφής ποιήματος ή όποιας άλλης καλλιτεχνικής δημιουργίας, προς τους μαθητές της Ε΄& Στ' Δημοτικού με κεντρικό μήνυμα «Άμυνα στις εξαρτήσεις, Επίθεση στη ζωή». Όλες οι δημιουργίες θα αποτελέσουν το περιεχόμενο ενός ηλεκτρονικού βιβλίου το οποίο θα αναρτηθεί στα κοινωνικά μέσα του Κέντρου Πρόληψης και θα διανεμηθεί στα σχολεία και στα τοπικά μέσα. Συμμετοχή των στελεχών σε δύο ενημερωτικές εκπομπές τοπικών καναλιών με θέμα τις εξαρτήσεις.

Θεσσαλονίκη-«Πυξίδα»

Δράση: προβολή τηλεοπτικού spot με τίτλο «Ζούμε την ουσία... χωρίς ουσίες». Υλοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων καθώς και ανάρτηση μηνύματος ευαισθητοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων

Δράση: Αποστολή μηνύματος με θέμα την πρόληψη στα τοπικά μέσα

Π.Ε. Φωκίδας-«Διαδρομή»

Δράση: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών Α βάθμιας Εκπαίδευσης και των ΚΔΑΠ Άμφισσας και Ιτέας, των εκπαιδευτικών Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, των γονέων, του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν. Άμφισσας, των αιρετών και των εργαζομένων στους Δήμους Δελφών, Δωρίδας καθώς και της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr