13.04.2021

Επίσκεψη Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στις δομές Ρεθύμνου και Ηρακλείου

Δελτία τύπου

Διήμερη επίσκεψη στις Μονάδες Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του Ο.Κ.Α.Ν.Α σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, πραγματοποίησαν  ο Πρόεδρος, κ. Αθ. Θεοχάρης και  ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθ. Δημητριάδης, την Πέμπτη   08.04.21 και την Παρασκευή 09.04.2021.

Στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναντήσεις με το προσωπικό των δύο μονάδων, όπου διαπιστώθηκε ότι  η εύρυθμη λειτουργία τους και παροχή υπηρεσιών, και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή τους στη Μ.Ο.Θ.Ε. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ., ενημερώθηκαν από τον Υπεύθυνο της Μονάδας, Ψυχίατρο, κ. Σβορώνο για την παραχώρηση χώρου εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης στην Μονάδα. Πραγματοποιήθηκε εποπτεία του χώρου και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα και η χρησιμότητά του στην λειτουργία της δομής. Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα διασυνδεθεί ο ένας χώρος με τον άλλον, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους και να παρέχεται παθολογική κάλυψη με πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, και άλλες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας της μονάδας και της καθημερινότητας της. Η Διοίκηση αναγνώρισε την σημαντική προσπάθεια των στελεχών της Μονάδας για την κάλυψη των αναγκών του Ηρακλείου και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή τους για εισαγωγές αιτημάτων θεραπείας και την απορρόφηση της λίστας.

Στη Πρότυπη Μονάδα Θεραπείας Εξαρτήσεων Ρεθύμνου, ο κ. Θεοχάρης και  κ. Δημητριάδης πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με την Υπεύθυνη της μονάδας, Ψυχολόγο, κα Ζιώγου και τα στελέχη  της σχετικά με την ανάπτυξη του θεραπευτικού δικτύου δομών και υπηρεσιών του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στην περιοχή, που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης αυτό το διάστημα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης (Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020»). Συγκεκριμένα  οι νέες δομές – υπηρεσίες αφορούν στη σύσταση Πολυδύναμου Κέντρου στο Ρέθυμνο με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συμπεριφορικών εξαρτήσεων, καθώς και στη δημιουργία Κινητής Μονάδας με στόχο την εφαρμογή της φιλοσοφίας της μείωσης της βλάβης στα εξαρτημένα άτομα με την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας σε ενεργούς χρήστες, τη διανομή υλικού ασφαλούς χρήσης, την παραπομπή και διασύνδεσή με άλλες δομές της κοινότητας.

Τέλος, η επίσκεψη σφραγίστηκε με την συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Μαρκάκη. Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ευχαρίστησε τον Διοικητή για την αρωγή και  την  άψογη συνεργασία του Νοσοκομείου με τον Οργανισμό, γεγονός που αναδεικνύει  την ουσιαστική αναγνώριση του έργου της Μονάδας.

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
25.06.2021
26 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ «Έχεις επιλογή. Υπάρχει τρόπος»   Η 26η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, αποτελεί μία ημέρα…
Δελτία τύπου
11.06.2021
  Η Υφυπουργός Υγείας , κα Ζωή Ράπτη, επισκέφτηκε τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (Μ.Ο.Θ.Ε.) του ΟΚΑΝΑ, στα Χανιά, μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη και τον Αντιπρόεδρο κ…
Δελτία τύπου
28.05.2021
Αθήνα, 27.5.2021. Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη Εθνικού Προγράμματος εξάλειψης της Ηπατίτιδας C, στο σύνολο των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ, υπέγραψαν την Πέμπτη 27/5/2021 στα γραφεία της…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.