20.07.2022

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στη ΜΟΘΕ και στο Κέντρο Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» Σερρών

Δελτία τύπου

Τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του ΟΚΑΝΑ στις Σέρρες και το Κέντρο Πρόληψης της πόλης επισκέφτηκε σήμερα, 20/07/2022, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Θεοχάρης.

Στη συνάντηση, που είχε με τη διεπιστημονική ομάδα της ΜΟΘΕ, συζήτησαν αναλυτικά για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα εδώ και πέντε χρόνια από την ίδρυσή της. Πλέον, με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, η ΜΟΘΕ Σερρών καλύπτει τις ανάγκες των ωφελουμένων μας διευκολύνοντας στο μέγιστο την πρόσβασή τους, με αξιοποίηση των χώρων, εξασφαλίζοντας την πλήρη λειτουργικότητα της μονάδας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Σερρών ΟΑΣΙΣ κ. Αθ.Μασλαρινό και τα στελέχη του, με τα οποία συζήτησαν και αποσαφήνισαν ερωτήματα και θεσμικά θέματα που έθεσαν. Από την πλευρά του, ο κος Θεοχάρης τους ενημέρωσε για τη εξέλιξη αναφορικά με την ολοκλήρωση και υιοθέτηση για 1η φορά του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε τη μεγάλη σημασία της εφαρμογής για πρώτη φορά του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ενιαία για όλα τα Κέντρα Πρόληψης με βάση το οποίο, σε πραγματικό χρόνο αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, η επιστημονική δραστηριότητά τους, αλλά και η οικονομική τους διαχείριση.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στις Σέρρες, ο Πρόεδρος του Οργανισμού βρέθηκε στο κέντρο της πόλης με ωφελούμενους του Ο.ΚΑ.ΝΑ., με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τα ζητήματα που τους απασχολούν.

φυθοφυο

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Δελτία τύπου
27.02.2024
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών. Με σύνθημα “Και αν δεν βγάλει φτερά”, εξειδικευμένοι ομιλητές…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr