20.05.2016

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Δελτία τύπου

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σήμερα, 20 Μαΐου 2016, στη διάρκεια ειδικής προγραμματισμένης εκδήλωσης στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, οι οποίοι συνυπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, που αποτελεί επιστέγασμα της άριστης πολυετούς συνεργασίας των δυο πλευρών, στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση, ενίσχυση και υποστήριξη μιας σειράς κοινών δράσεων.
Ενδεικτικά, το πρωτόκολλο προβλέπει:
• τη θεσμοθετημένη συνεργασία με την Υπηρεσία Άμεσης Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ για ανηλίκους και νεαρούς παραβάτες - χρήστες ναρκωτικών ουσιών,
• την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και την ευαισθητοποίηση των αστυνομικών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, με τα κατά τόπους Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ,
• την κατάρτιση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του αστυνομικού προσωπικού, με τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)

Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία των δυο πλευρών στον τομέα της αντιμετώπισης του πολυσύνθετου προβλήματος των ναρκωτικών "που πλήττει κυρίως ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία μας", όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ επισήμανε τη συμβολή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) στην κατάρτιση των κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τον ΟΚΑΝΑ.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αποτελεί "σταθερή βούληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί, να επεκταθεί και να διευρυνθεί, προς όφελος των πολιτών".
Ο κ. Καφετζόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει ο ΟΚΑΝΑ στην πρόληψη και στα αποτελέσματα που παράγει στον τομέα αυτό η άριστη συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και απόψεων, αποτελεί μια σημαντική παράμετρο της κοινής προσπάθειας στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
Ο Αρχηγός του Σώματος τόνισε ότι η καταπολέμηση των ναρκωτικών αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι το Αρχηγείο θα υπηρετήσει με ιδιαίτερη θέρμη τους σκοπούς και τις πτυχές του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, θεωρώντας ότι η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊστάμενη του Επιτελείου Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου Ταξίαρχος Παναγιώτης Κούμπουλας, ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Υποστράτηγος (ε.α.) Βασίλειος Γκρίζης και εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ οι κ.κ Ευγενία Σταθακοπούλου-Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων & Χρηματοδότησης, Νίκη Γεωργαλά-Προϊσταμένη Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης και Ελένη Κερασιώτη-Αρμόδια Υπηρεσίας Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
15.03.2023
Ακόμα ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη χορήγηση εισπνεόμενης ναλοξόνης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά του ΟΚΑΝΑ, σε συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο προσωπικό πρώτης γραμμής του…
Δελτία τύπου
13.03.2023
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χ. Μπονάνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr