23.11.2017

Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ταξίδι…. στο Όνειρο…»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Η «Προνόη», με καπετάνιο το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής Υγείας και συνοδοιπόρους τους δασκάλους, έκανε «ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ .....ΣΤ' ΟΝΕΙΡΟ....»

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, υλοποίησε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ταξίδι....στο Όνειρο...», συνολικής διάρκειας 12 ωρών, που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας και απευθύνθηκε στους δασκάλους της Β' Περιφέρειας.

Το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας είναι μια συνεργασία της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Δ/νσης, του Τμήματος Εκπαίδευσης OKANA και των Κέντρων Πρόληψης των Δήμων Κηφισιάς «Προνόη», Αγ. Παρασκευής – Χολαργού «Αργώ» και Ν. Ιωνίας «Ίριδα», για την εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στη μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry).

Το τριήμερο σεμινάριο είχε ως βασικό σκοπό τη σύνδεση ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας ώστε να συν-κατασκευαστεί μια κοινότητα που θα ενθαρρύνει τα μέλη της στην συν-δημιουργία νέων νοημάτων, στην συν-εξέλιξη και στην αλληλοϋποστήριξη. Επίσης, είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την αυτονομία, παράλληλα με την συλλογικότητα της ομάδας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 18 Δάσκαλοι από την Β' Περιφέρεια.

Φιλοδοξία είναι αυτή η κοινότητα να αποτελέσει το θεμέλιο και το πλαίσιο μέσα στο οποίο τόσο τα μέλη ατομικά, όσο και η ομάδα συλλογικά θα συνδεθούν με τα αποθέματα, τις ικανότητες, τις αξίες και τις πηγές δύναμής τους.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου 2017 .

Συντονίστριες του Σεμιναρίου ήταν :

Αλεξάκη Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός - Ψυχοθεραπεύτρια - Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ «Προνόη»
Αποστολοπούλου Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Δήμων Παπάγου Χολαργού - Αγ. Παρασκευής - ΟΚΑΝΑ «Αργώ»
Πλεξίδα Ελένη, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Μ.Α. -Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ν. Ιωνίας-ΟΚΑΝΑ «Ίριδα»
Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr