26.11.2014

Εκδηλώσεις εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS

Νέα του Οκανά

 

1η-ΔΕΚ mikro1469960 674181689363651_2050553821494140685_n_MIKRODrasi Eumelia

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου), ο ΟΚΑΝΑ δίνει το παρών συμμετέχοντας στις δράσεις, που διοργανώνονται από φορείς, που δραστηριοποιούνται στο χώρο και όλοι μαζί στέλνουν ένα μήνυμα ζωής.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η Εβδομάδα Εξέτασης HIV, ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα οι δράσεις συνδιοργανώνονται από την Praksis, το Checkpoint (Κέντρα Πρόληψης για τον HIV) και το Κέντρο Ζωής σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 21 έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, 10.00 – 22:00. Στη διάρκεια της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV παρέχεται η δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης με το γρήγορο τεστ.

Στο πλαίσιο των δράσεων της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV, εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ, η ομάδα streetwork του Σταθμού Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων και η ομάδα του Προγράμματος στην Κοινότητα και στο Δρόμο θα βρίσκονται στο χώρο του Συν-Αθηνά (απέναντι από τη Βαρβάκειο) καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης HIV πατήστε εδώ.

Επίσης, η Θετική Φωνή, με τη συνεργασία της Praksis και το Κέντρο Ζωής, διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων στην Ομόνοια και στη στοά Janero με την υποστήριξη πλήθους φορέων και οργανώσεων και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η ομάδα streetwork του Σταθμού Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων και ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ. Tη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα AIDS), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές, όπου, μεταξύ άλλων, στο πάνελ θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κος Μ. Κατρίνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Τέλος, η ομάδα της δράσης «ΕυΜΕΛεια» (μία δράση μείωσης της βλάβης του ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Προγράμματα στην κοινότητα και στο δρόμο για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών») θα βρίσκεται την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου (10:00-14:00) έξω από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό» και «Ανδρέας Συγγρός» και περιλαμβάνει ενημερωτικό stand, καλλιτεχνικά δρώμενα και δωρεάν εξέταση ανίχνευσης του ιού HIV από Κινητή Μονάδα της Praksis.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr