18.09.2014

Επίσκεψη του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ στην Ήπειρο

Νέα του Οκανά

Τις δομές πρόληψης και θεραπείας του Οργανισμού στην Ήπειρο επισκέφτηκε στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησε συναντήσεις με στόχο την έναρξη λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στα Γιάννενα.

Στα Γιάννενα, ο κ. Κατρίνης επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κο. Σ. Τζιμογιάννη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου, καθώς επίσης και με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, κ. Β. Κούτρα και το προσωπικό. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις παρεμβάσεις του Κέντρου, τις ομάδες που προσεγγίζουν, τις δυσκολίες τους καθώς και τις δυνατότητες διεύρυνσης του πεδίου δράσης τους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Γιάννενα, ο κος Κατρίνης συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», κο Λάμπρο Γεωργόπουλο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κο Αλέκο Καχριμάνη, την εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Παπανικολάου, τον κο Στέφανο Τζιμογιάννη, Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», κ.α σε μια ευρεία σύσκεψη με στόχο το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Για τον ίδιο λόγο ο κος Κατρίνης πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κο Θωμά Μπέγκα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου ότι η Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Γιάννενα, η λειτουργία της οποίας αποτελούσε πάγιο αίτημα και του ΟΚΑΝΑ αλλά και της τοπικής κοινωνίας, θα στεγαστεί στο Πολυδύναμο Κέντρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», το οποίο προβλέπεται να παραδοθεί το επόμενο δίμηνο. Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι ο καθένας από τη θέση του, θα συνδράμει στην εξεύρεση λύσεων και στη διευθέτηση όλων των τεχνικών ζητημάτων, ώστε η Μονάδα του ΟΚΑΝΑ να ξεκινήσει τη λειτουργία της το συντομότερο δυνατόν. Ο κος Γεωργόπουλος δεσμεύτηκε επίσης ότι μέρος της στελέχωσης της Μονάδας θα καλυφθεί από προσωπικό του Νοσοκομείου.

Μετά το Ν. Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ επισκέφτηκε τη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό και τον Υπεύθυνο της Μονάδας Υποκατάστασης, κ. Μ. Σπυρέλη καθώς και με το προσωπικό και τον Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης, κ. Γ. Γέρο. Ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υλοποιούμενες δράσεις πρόληψης και θεραπείας στο νομό αλλά και για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα.

Εκτιμάται ότι η λειτουργία Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην πόλη των Ιωαννίνων, που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην όσο το δυνατόν ευρύτερη κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών των εξαρτημένων, θα διευκολύνει ταυτόχρονα και θεραπευόμενους της Μονάδας της Πρέβεζας, πολλοί εκ των οποίων έχουν τόπο κατοικίας την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr