26.02.2024

Κοινή δράση Streetwork με ομάδα εθελοντών

Νέα του Οκανά

Ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (O.KA.NA.).

Ακόμα μια δράση της ομάδας Streetworκ του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23.2.2024. Eθελοντική ομάδα βρέθηκε μαζί της σε χώρους συνάθροισης ατόμων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και μοίρασε kit ασφαλέστερης εισπνεόμενης και ενέσιμης χρήσης, καθώς και νερά, κουβέρτες και ρούχα, ενώ πραγματοποιήθηκαν βραχείες υποστηρικτικές παρεμβάσεις.

Καταλυτική ήταν η στήριξη του τέως Γ.Γ του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΟΚΑΝΑ, αποφάσισε να υποστηρίξει για ακόμη μία φορά έμπρακτα τη δράση Streetwork του Οργανισμού. Τη δράση υποστήριξε επίσης και η RECYCOM, η πρώτη Ελληνική επιχείρηση που εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, προσφέροντας φούτερ και πανωφόρια προς τους ωφελούμενους των υπηρεσιών του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

«Ευχαριστούμε θερμά τον τέως Γ.Γ του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για την έμπρακτη και διαρκή στήριξη του στο έργο μας», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση στους κοινωνικούς ιστότοπούς του ο Ο.ΚΑΝ.Α.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ., κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, δήλωσε:

«Η στήριξη του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη στον ΟΚΑΝΑ είναι αδιάλειπτη και συνεχής, και αποδεικνύει το έντονο αίσθημα αλληλεγγύης που τον διακατέχει. Στόχος όλων μας, η ομαλή κοινωνική ένταξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Με τις δράσεις streetwork και τις παρεμβάσεις μας φροντίζουμε τους ευάλωτους πληθυσμούς και να τους κινητοποιούμε για ένταξη σε θεραπεία και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον τέως Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη».

yku,lihv  o;n;'opmj

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr