14.02.2024

"Πρόληψη της συντροφικής βίας σε εφήβους". Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το ΚΕΕ του ΟΚΑΝΑ

Νέα του Οκανά

Ολοκληρώθηκε, σε συνεργασία με το ΕΚΤΕΠΝ-ΕΠΙΨΥ, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Πρόληψη με τίτλο: «Εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο για την Πρόληψη (Ευropean Prevention Curriculum EUPC)».

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει-εκπαιδεύσει άτομα που ασχολούνται με την πρόληψη και εμπλέκονται στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση παρεμβάσεων, στην λήψη αποφάσεων, καθώς και στην χάραξη πολιτικής σε εθνικό/περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε αυτά στην συνέχεια να επιλέγουν παρεμβάσεις και πολιτικές, οι οποίες στηρίζονται στην επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόληψη. Μέσα από την εκπαίδευση καλύπτονται θέματα όπως: βασικές αρχές καθολικής, επικεντρωμένης, ενδεδειγμένης και περιβαλλοντικής πρόληψης, επισκόπηση νεότερων δεδομένων σχετικά με την υλοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων παρεμβάσεων πρόληψης στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα, η σημασία της συνηγορίας για επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόληψη, η σημασία της αξιολόγησης, κ.ά. 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας τριάντα (30) ωρών, πραγματοποιήθηκε  δια ζώσης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας ΟΚΑΝΑ, από Δευτέρα 05.02.2024 έως Παρασκευή 09.02.2024.  
 
Εισηγήτριες, πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες (master trainers) στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες : 

  • Γεωργουλοπούλου Ευτυχία, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης ΟΚΑΝΑ
  • Κυριακίδου Μαρία, Αν. Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π. Δ. Νεάπολης - Συκεών «Πυξίδα»
  • Μακαρώνη Σωτηρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π. Δ. Κηφισιάς «Προνόη»
  • Μπάφη Ιουλία, Επιστημονικά Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ)  

 
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν δέκα (10) επιστημονικά στελέχη των Κέντρων Πρόληψης καθώς και εννέα (9) στελέχη του 18ΑΝΩ, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης.

ηξψγ

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr