20.10.2015

Σειρά επαφών του Προέδρου Δ.Σ., κου Ευάγγελου Καφετζόπουλου, στα Ιωάννινα

Νέα του Οκανά

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων από την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015.
Πιο συγκεκριμένα, ο κος Καφετζόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη 15.10.2015 με τον Διοικητή του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», κο Λάμπρο Γεωργόπουλο. Κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η σύμπραξη του ΟΚΑΝΑ και του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» στη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί κτιριακά και αποτελεί ένα καινοτόμο και πλήρες Πολυδύναμο Κέντρο για μια ολιστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην περιοχή. Ο Διοικητής διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι θα συνδράμει κυρίως με τη διάθεση προσωπικού στη λειτουργία του Κέντρου.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής, κο Βενετσάνο Μαυρέα, όπου επίσης συζητήθηκε η συνεργασία με τον παραπάνω φορέα, όσον αφορά στις δυο Κλινικές αποτοξίνωσης και τη δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας Κλινικής διπλής διάγνωσης μέσα στο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου. Το κλίμα ήταν πολύ ζεστό και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της πιο λεπτομερούς διαπίστωσης των αναγκών στην περιοχή σε σχέση με τους εξαρτημένους και τη θεραπεία τους.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κος Καφετζόπουλος έδωσε την εναρκτήρια ομιλία της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Φορέων Πρόληψης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Η πρόληψη της εξάρτησης - Από τη θεωρία στην πράξη».
Την Παρασκευή το πρωί έγινε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, κο Βασίλη Γκιτάκο και τον Υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, κο Γιάννη Παπαχρήστου, στα γραφεία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο. Εκεί προτάθηκε από πλευράς ΟΚΑΝΑ η συνεργασία των δύο Φορέων για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Ιωαννίνων, η οποία έγινε δεκτή καταρχήν θετικά. Ο κάθε φορέας, μέσα από τις διαδικασίες των Διοικητικών Συμβουλίων, θα μπορούσε να προχωρήσει για πρώτη φορά σε μια τέτοια πολύ σημαντική σύμπραξη, η οποία θα ωφελήσει τις πολλαπλές ανάγκες των εξαρτημένων της Ηπείρου.
Στη συνέχεια, η συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων, κο Παντελή Κολόκα, ανέδειξε την ανάγκη για παρεμβάσεις μείωσης της βλάβης, αλλά και γονεϊκής στήριξης των εξαρτημένων γυναικών και προστασίας των ανήλικων παιδιών τους. Η συνεργασία υπήρξε πάρα πολύ αποδοτική και ο ΟΚΑΝΑ δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.
Ολοκληρώνοντας το διήμερο των επαφών, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κο Αλέξανδρο Καχριμάνη και συζητήθηκε η συνδρομή του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Περιφερειακού Προγράμματος Ηπείρου. Ο κος Καχριμάνης ήταν καταρχήν θετικός, όσον αφορά στη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου με την πιθανή περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες ανάγκες που προέκυψαν κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ στο Δήμο Ιωαννιτών, θα υπάρξει περαιτέρω επαφή και τεκμηρίωση για την πιθανή κάλυψή τους.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr