19.09.2014

Συνεργασία μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Νέα του Οκανά

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ και από το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΔΠΘ κείμενο Προγραμματικής Συμφωνίας 5ετούς διάρκειας, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του ΟΚΑΝΑ για θέματα σχετικά με τις εξαρτήσεις.

Οι ειδικότεροι στόχοι της συνεργασίας αφορούν:

• την από κοινού προετοιμασία και υλοποίηση προγραμμάτων και τη διεξαγωγή ερευνών, σχετικών με τον Σχεδιασμό, την Οργάνωση και την Αξιολόγηση Δομών και Υπηρεσιών, που αφορούν την πρωτογενή πρόληψη στο γενικό πληθυσμό, τη θεραπεία και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των εξυπηρετούμενων από τις θεραπευτικές δομές του ΟΚΑΝΑ ατόμων της περιοχής της Θράκης.

• την ανάπτυξη Προγραμμάτων και Δράσεων που αφορούν στην πρόληψη της υποτροπής και στην κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των εξυπηρετούμενων από τις θεραπευτικές δομές του ΟΚΑΝΑ ατόμων της περιοχής της Θράκης.

• τη σχεδίαση και υλοποίηση Διακρατικών Δράσεων και Συνεργασιών που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

• την ευαισθητοποίηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θράκης σχετικά με την πρόληψη από τις διάφορες εξαρτήσεις, σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης της περιοχής.

• τη συνεργασία σε εκπαιδευτικά και μεταπτυχιακά προγράμματα για τους φοιτητές του ΔΠΘ και τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και τη συνεργασία για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για θέματα εξαρτήσεων και ψυχικής υγείας καθώς και για θέματα Αξιολόγησης Προγραμμάτων και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr