30.05.2021

Συνεργασία streetwork OKANA_Θετικής Φωνής 18-20/05/21 - Ευρωπαϊκή εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

Νέα του Οκανά

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας (17-21 Μαΐου 2021) για την προάσπιση και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, με σύνθημα «Ενώνουμε Δυνάμεις για έναν πιο υγιή πληθυσμό», η υπηρεσία Streetwork του ΟΚΑΝΑ οργάνωσε από κοινού και σε συνεργασία με τη Θετική Φωνή 3μερη δράση διαγνωστικού ελέγχου στο χώρο της (Δαναϊδών 9).

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και μας αφορούν όλους.

Οι δράσεις περιελάμβαναν τη διεξαγωγή rapid test για HIV και Ηπατίτιδα Β και C με παράλληλη παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων. Τέλος, συμπεριλαμβανόταν ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID19, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού, σε όσους εκδήλωναν ενδιαφέρον.

Street ΟΚΑΝΑ_ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

 

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
30.05.2021
Την Πέμπτη 20/05/2021, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη και εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής…
Νέα του Οκανά
23.04.2021
Η «Πανελλήνια έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές» (“European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs” - ESPAD) ξεκίνησε το 1984…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.