Θεραπεία

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης φροντίδας της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών παρέχει προγράμματα θεραπείας με ή χωρίς χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών.

Το αντικείμενο της Θεραπείας στον ΟΚΑΝΑ περιλαμβάνει:

α) τη θεραπεία με υποκατάσταση και

β) τη θεραπεία σε «στεγνά» προγράμματα, χωρίς δηλαδή τη χρήση υποκατάστατων φαρμακευτικών ουσιών.

Στο πρόγραμμα υποκατάστασης πραγματοποιείται φαρμακευτική θεραπεία σε συνδυασμό με ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθώς και θεραπεία συννοσηρότητας των ωφελουμένων.

Στα «στεγνά» προγράμματα διενεργείται εντατική ψυχοκοινωνική θεραπεία των ωφελουμένων χωρίς χρήση φαρμακευτικών ουσιών - υποκατάστατων. Στόχος της θεραπευτικής αυτής προσέγγισης είναι η απεξάρτηση και η πλήρης κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Image
Θεραπεία
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr