Θεραπευτικό Πρόγραμμα «Αθηνά»

Το «στεγνό» Θεραπευτικό Πρόγραμμα «Αθηνά» προέκυψε από τη συνεργασία της A΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) με τον ΟΚΑΝΑ.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 1998 και αποτελεί μετεξέλιξη του Ειδικού Εξωτερικού Ιατρείου για Ουσιοεξαρτημένα Άτομα της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργούσε από το 1988.

Απευθύνεται σε:

α) χρήστες παράνομων εθιστικών ψυχοτρόπων ουσιών,

β) χρήστες  νόμιμων εθιστικών ουσιών, όπως π.χ. αλκοόλ, βενζοδιαζεπίνες,

γ) άτομα με προβληματική και παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια (επίγειος και διαδικτυακός τζόγος),

δ) και άτομα με συμπεριφερικούς εθισμούς, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια, κ.ά.

ηλικίας άνω των 18 ετών καθώς και στις οικογένειες και τους συγγενείς των χρηστών και των παικτών, στους οποίους παρέχει:

  • ιατρικές υπηρεσίες: βασική ιατρική φροντίδα, ψυχιατρική περίθαλψη, εξειδικευμένη φαρμακολογική υποστήριξη·
  • ψυχολογικές υπηρεσίες: ατομική συμβουλευτική, πρόληψη υποτροπών·
  • ψυχοθεραπεία: ατομική και οικογενειακή θεραπεία·
  • κοινωνικές υπηρεσίες: εκτίμηση και αξιολόγηση των πρωτοεισερχόμενων περιπτώσεων, ραντεβού κινητοποίησης με το περιβάλλον των εθισμένων ατόμων, μεταθεραπευτική φροντίδα, διασύνδεση με άλλους φορείς και υπηρεσίες·
  • και επιστημονικές δραστηριότητες: εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας μέσω σεμιναρίων και πρακτικής άσκησης, έρευνα, συμμετοχή σε συνέδρια, κ.ά.

 

Θεραπευτικό Πρόγραμμα «Αθηνά», Ξενίας 20, 115 28 Αθήνα,

Τηλ.: 210 7757692, Fax: 210 7753240

e-mail: AthinaProgram@okana.gr 

 

Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr