Press

02.03.2021

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου 2020, με κεντρικό μήνυμα «Σήκω, Πάλεψε, Προχώρα» αναδεικνύει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες που παρέχονται στους εξαρτημένους για απεξάρτηση, καθώς και την υιοθέτηση ενός πιο λειτουργικού τρόπου ζωής. Ο ΟΚΑΝΑ υποστηρίζει ενεργά την επιλογή και την προσπάθεια του εξαρτημένου να απαλλαγεί από τον εθισμό του και συνδράμει με τις υπηρεσίες του στην απόφασή του για μετάβαση από το αδιέξοδο των ναρκωτικών, στη διεκδίκηση της ζωής.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων (Σ.Φ.Ε.Α.) του ΟΚΑΝΑ θα τοποθετήσει περίπτερο ενημέρωσης στη διασταύρωση των οδών Μασσαλίας και Ακαδημίας, από τις 10:00 έως τις 14:00 την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και θα πραγματοποιήσει δράση πληροφόρησης και ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις. Στον πεζόδρομο θα διανεμηθεί υγειονομικό υλικό ασφαλούς χρήσης, έντυπο ενημερωτικό υλικό και πρόχειρο φαγητό (σνακ) για όσους το έχουν ανάγκη, ενώ θα μοιραστούν γάντια και μάσκες ως μέσα ατομικής προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19.

Στην εκδήλωση θα βρίσκονται και οι ομάδες streetwork του Οργανισμού, προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες στους παρευρισκομένους αναφορικά με την ασφαλέστερη χρήση, το ασφαλές σεξ και την πρόληψη μετάδοσης των HIV και HCV.

Για να δείτε τις δράσεις των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για την 26η Ιουνίου, πατήστε εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε συνημμένο το παραπάνω Δελτίο Τύπου, όπως και τις αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

04.04.2012

Η καμπάνια αυτή έχει σαν βασικό στόχο τον αποστιγματισμό των εξαρτημένων ατόμων και τη μεταστροφή των παρατηρούμενων αντιλήψεων του πληθυσμού, καθώς είναι απαραίτητο να γίνει ευρέως αποδεκτό ότι τα εξαρτημένα άτομα είναι ασθενείς που χρήζουν άμεσης θεραπείας.

Οι προκαταλήψεις γύρω από τα ζητήματα της χρήσης ουσιών αλλά και της θεραπείας των εξαρτημένων ατόμων παρεμποδίζουν συχνά τη δημιουργία και λειτουργία θεραπευτικών μονάδων. Η μεταστροφή των αρνητικών κοινωνικών αντιλήψεων θα βοηθήσει σημαντικά στην λειτουργία ικανού αριθμού θεραπευτικών προγραμμάτων, ώστε να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών και να υπάρχει για κάθε εξαρτημένο άτομο δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη θεραπεία.

Μήνυμα Τηλεοπτικού Σποτ

Φοβάται... περισσότερο απ'ότι εσύ εκείνον

Υποφέρει... κάθε φορά που τον απορρίπτεις

Εξαρτάται...από τη δική σου βοήθεια

Αντιμετώπισε το χρήστη σαν ασθενή, όχι σαν εγκληματία

Μήνυμα Έντυπης Καταχώρησης

Εξαρτάται... από τη δική μας ευαισθησία, κατανόηση

και βοήθεια. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρήστης

είναι στην ουσία ασθενής που έχει ανάγκη από

θεραπεία- και έτσι να τον αντιμετωπίσουμε. Γιατί, κάθε

άνθρωπος που έχει εθιστεί στα ναρκωτικά, μπορεί να

γίνει καλά. Από εμάς εξαρτάται.

 

ΣΥΝΝΗΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ:

Δείτε την αφίσα (1) της καμπάνιας "Εξαρτάται"

Δείτε την αφίσα (2) της καμπάνιας "Εξαρτάται"

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας "Εξαρτάται"

04.04.2012

Η καμπάνια αυτή είχε ως στόχο την πρόληψη της χρήσης ουσιών σε νεαρές ηλικίες και ειδικότερα τη μεταστροφή των αντιλήψεων των νέων σχετικά με τη διάκριση «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών και τις συνέπειες από τη χρήση της κάνναβης.

Μήνυμα Τηλεοπτικού Σποτ 1

Δεν υπάρχουν ακίνδυνα ναρκωτικά. Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα «μαλακά».

Μήνυμα Έντυπης Καταχώρησης 1

Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα «μαλακά». Δεν υπάρχουν «μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά. Μόνο επικίνδυνα.

Μήνυμα Τηλεοπτικού Σποτ 2

Μειώνει τα αντανακλαστικά. Προκαλεί ψυχολογική εξάρτηση και απάθεια. Το χόρτο σε κάνει «φυτό». Μη μασάς!

Μήνυμα Έντυπης Καταχώρησης 2

Το χόρτο σε κάνει «φυτό». Μη μασάς. Η κάνναβη επιδρά στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα με σημαντικές επιπτώσεις στα αντανακλαστικά, στη μνήμη και στην αντίληψη του ατόμου δημιουργώντας ψυχολογική εξάρτηση και απάθεια.

 

Συνημμένα:

Δείτε την αφίσα "Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα μαλακά"

Δείτε την αφίσα "Το χόρτο σε κάνει φυτό"

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ "Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα μαλακά"

04.04.2012

Στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των επαγγελματικών φορέων, των επιχειρήσεων και των εργοδοτών σε θέματα προώθησης στην αγορά εργασίας των απεξαρτημένων ατόμων, για την αποτελεσματική επαγγελματική ενσωμάτωση του συγκεκριμένου πληθυσμού. Η επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί θεμελιακή συνισταμένη για την ολοκλήρωση της θεραπευτικής διαδικασίας των πρώην χρηστών και -ταυτόχρονα- ένα κρίσιμο σκαλοπάτι για την πλήρη κοινωνική επανένταξη ενός ατόμου που έχει απεξαρτηθεί.

 Η εκστρατεία αυτή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του υποέργου «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις υπέρ Ειδικών Μειονεκτουσών Ομάδων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» (έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Συννημένο

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας "Η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ"

Δείτε Επίσης:

Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr